Mellan det Tyrrenska och Joniska havet breder sig Kalabrien, Italiens hemlighetsfulla "tå", ut sig – en region fylld av rik historia och förföriska smaker. I detta forna hjärta av Magna Graecia, som grekerna en gång kallade Vinlandet, kommer du att uppleva en resa för alla sinnen. Här väntar kulinariska äventyr med lokala specialiteter och nästan helpension, där varje måltid blir en njutning.
Utöver de smakrika upplevelserna tar vi dig genom orörd landsbygd, längs vidsträckta stränder och in i pittoreska städer. Dessutom väntar utflykt till de Lipariska öarna – Stromboli, Lipari och Vulcano – för att ge dig en oförglömlig vy över Medelhavets skatter.
Programmet i korthet
Dag 1: Flyg till Catania. Övernattning Acireale. (M)
Dag 2: Båtresa Messinasundet. Utflykt Reggio di Calabria. Buss till Roccella Jonica. (F,M)
Dag 3: Utflykt Ciminá med provsmak lokala produkter. Besök gregisk boplats Locri. (F,L,M)
Dag 4: Utflykt konstmuseum & provsmak bergamottlikör. Middag & folklore. (F,L,M)
Dag 5: Utflykt Gerace med lunch. Buss till vårt hotell i Tropea. (F,L,M)
Dag 6: Utflykt till de vulkaniska öarna Stromboli, Lipari och Vulcano. (F,M)
Dag 7: Utflykt Pizzo & provsmakning tryffelglass. Stadspromenad i Tropea. (F,L,M)
Dag 8: Båtresa över Messinasundet. Buss till Catania och flyg hem. (F)
F=Frukost L=Lunch M=Middag